Procesudsugning på autoværksted

Vores kunde fik et projekt hos en autoforhandler, hvor de skulle etablere et nyt værksted. Der skulle udføres udsugning af udstødningsgasser fra køretøjer og derudover var der kemiskabe, som skulle ventileres.

Der var høje krav til de slangeruller der skulle bruges. Først og fremmest var længden på slangerne afgørende for kunden. Vi tilbød derfor voresslangerulle GTE-1400-15-150, som er en EL-slangerulle med fjernbetjening. Slangen på rullen er 15 meter lang og det hele kan oprulles på slangerullen. Derudover, var der krav om, at slangen skulle kunne modstå højere temperaturer end standard. For at imødekomme kundens ønske om højere temperatur, blev de 15 meter slange leveret som, 12 meter almindelig autogas slange, som kan tåle en temperatur på op til 200°C og de sidste 3 meter, blev vores HT-450 slange, som kortvarigt kan tåle op til 500°C.

Imellem de 2 forskellige slanger, blev der monteret en sikkerhedskobling, således at slangen blev delt i to, såfremt at slangerne blev udsat for en kraftig påvirkning (fejl). Mundstykker til slangerullerneblev vores HT-mundstykke ø150 mm i stål med tang, da de kan bruges til meget varm udstødningsgas.

Ventilatoren blev leveret som en behovsstyret løsning, hvor ventilator startes ved behov, og luftmængden tilpasses efter antallet af samtidige brugere. Dvs. med hurtigt gående motorspjæld, som aktiveres via kontaktsæt i slangerullerne. Ventilatorenblev monteret i lydboksfor støjreduktion. Dermed sparer kunden energi, øger betjeningskomforten og reducerer lydafgivelsen over for brugerne.

Der blev monteret kontrollamper i værkstedet – grønne lamper for udsugning ”OK” og røde lamper, samt sirener for fejlmelding ved f.eks. manglende sug. Alt automatikken blev styret af vores MultiBox.

Kemiskabene blev ventileret af vores eksplosionssikrede ATEX ventilatorer.

Vores kunde har afsluttet projektet og slutbrugeren meget tilfreds med det endelige resultatet.

Receive newsletter

Få vores nyeste katalog

Det aktuelle katalog gælder fra 2021 er på gaden nu
Klik på linket her under og få tilsendt en eller flere kataloger pr. post eller på e-mail.

Anmod katalog

Anmod om katalog

  Om Geovent

  Vi er en dynamisk virksomhed, der har specialiseret sig i udvikling og fremstilling af komponenter og systemer til avanceret industriel ventilation.

  Vi har været kendt som pionerer på dette område siden 1968.

  Læs mere ›

  Udsugningsarme ›

  Bredt udvalg af tragte ideelle for udsugning af svejserøg og dampe.

  Filtre ›

  Bredt udvalg af industrielle filtre – fra svejserøg til olietåge – vi har de fleste filterløsninger.

  Blæser ›

  Geovent tilbyder et bredt udvalg af ventilatorer med luftmængder op til 55.000 m³/h.

  Udstødningsgas ›

  Udsugningsarme for punktudsugning, svejserøg, dampe og støv.